Impivaaran Verson tarina

Tutustu yritykseen

Impivaaran Verso

Elin lapsuuteni maatilalla peltojen ja metsien keskellä, järven rannalla. Vietin paljon aikaa isovanhempieni kanssa seuraten heidän työtään ja elämäntapaansa karjatilallisena. Suvun maatilalla on viljely ja karjatalous sittemmin lakannut ja toiminta hiipunut, kuten niin monella muullakin tilalla.

Aikuistuttuani muutin kaupunkiin kuten useimmat maaseudulla varttuneista nuorista. Ikävä maaseudulle keskelle luontoa on kuitenkin ollut kova. Juurille palaamisen kaipuu herätti idean versojen viljelystä nykyaikaisella tekniikalla, hyödyntäen sukutilalla käyttämättömänä olevaa kerrosviljelyyn sopivaa tuotantotilaa.

Sukutilan nimi on Impivaara. Monella tapaa sijainniltaan ja sielunmaisemaltaan se muistuttaa Aleksis Kiven seitsemän veljeksen tarinassa olevaa vastinettaan. Tilan perinteitä ja historiaa sekä Aleksis Kiven tarinaa kunnioittaen olen ammentanut versojen kasvatukseen Impivaaralaisen toimintatavan, jossa korostuu rehellisyys, yksinkertaisuus ja konstailemattomuus. Haluan tarjota puhtaasti tuotettua ja terveellistä lähiruokaa ja yksinkertaisia makuelämyksiä vaivattomasti ihmisten arkeen.

Tuomas Oksanen
KTM, Agrologiopiskelija